Bugetul zilnic de puncte de poluare

Nu cred că există expresia „puncte de poluare”, dar nu știu cum să zic! „Amprentă de carbon” pare cam abstract și nenumărabil.

M-am gândit așa. Știți aplicația MyFitnessPal? E făcută de brandul  de articole sportive Under Armour ca un tool de community building, pentru că s-au prins ei că sportivii amatori se cam suprapun cu cei care vor să slăbească sau să-și mențină o anumită greutate. În funcție de niște parametri pe care îi introduci în aplicație, vei avea alocat un buget zilnic de calorii, fix. Pe măsură ce îți trăiești traiul, îți bagi mălaiul – scanezi sau scrii ce produse ai consumat, ceea ce nu e greu pentru că baza lor de date e foarte mare – e construită mai ales de utilizatori. Efectul e că urmărești mai ușor ce mănânci și tinzi să te încadrezi în bugetul de calorii și să slăbești.

Ei, unde vreau să ajung! Ar fi mișto să existe o aplicație similară în care eu îmi pun un obiectiv de poluare (cât mai mic) și adaug în fiecare zi ce comportamente poluante am avut – cât plastic am cumpărat sub formă de chestii ambalate, că am condus mașina, că am făcut un duș de 30 min și așa mai departe, aplicația să știe să-mi echivaleze aceste acțiuni și să-mi scadă din buget. Așa încât să mă opresc din poluat cât mai repede în fiecare zi. Oricum, măcar să devin conștientă de propriul impact și așa să îl reduc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *