Reacții rapide în pandemie

Câteva mișcări de solidaritate la care am lucrat (de acasă, dar nu în pijamale!):

Consiliere psihologică pe TPU.ro – coordonare

Ca voluntar în #BrigadadeComuniareNonprofit, pornind de la o idee de platformă a Manuelei Dospina, am pus la cale un parteneriat. TPU.ro a creat categoria de întrebări Coronavirus, Fundația Estuar a dat anunț ca să găsim psihologi voluntari, i-am găsit (ieeei!), iar ei au răspuns îngrijorărilor tinerilor legate de starea lor psihică în perioada pandemiei, câteva ore în fiecare zi. Detalii despre proiect.

#Stămacasă cu eroii din povești – copywriting

Tot ca voluntar în brigadă, am contribuit la un proiect pentru juniori – am rescris trei povești clasice (Scufița Roșie, Albă-ca-Zăpada și Cenușăreasa) într-un stil adaptat prezentului pandemic: am strecurat umor și mesaje educative. Descarcă poveștile și colorează-le.

  Muzeul Eco Stories – coordonare, inițiativă

Pandemie – acțiune colectivă – mediu e o relație complexă care mi s-a părut că merită documentată, așa că i-am făcut un loc de muzeu cu totul serios și neficțional pe site-ul Revistei de Povestiri. Merită să citești articolele alese și traduse de colegii de echipă din Brigada de Comunicare Nonprofit, sper să te inspire și să te pună pe gânduri.

   Keep Going, proiect caligrafic pentru perseverență – coordonare, inițiativă, copywriting

Am scris textele și am coordonat echipa de caligrafi – Georgian Constantin, Maria Croitoru, Ștefania Iorgoiu, Anca Timiș – care a realizat aceste minunate caligrafii de susținere a celor care trec cu greutate prin această perioadă de pandemie.

Antrenamente de imaginație pe perioada stării de urgență – inițiativă

Stimulat Motanovul să presteze, vezi aici cu ce rezultat.

Exerciții de caligrafie pentru copii – inițiativă

Am oferit 7 fișe de lucru cu exerciții de caligrafie pentru copii pe pagina Academiei Motanov, prin colaborarea cu Ștefania Iorgoiu, caligraf.

 Articole pentru sănătatea psihică – psihoeducație, content writing

Câteva idei pentru făcut față anxietății și câteva idei pentru dormit.