Atelier pentru reducerea stresului, a burnoutului și a anxietății

Foto: Cottonbro

Ți se pare că ai mers prea departe cu munca și cu grijile și ai ajuns la un dezechilibru care nu te mai lasă să continui pe același drum? Te-ai gândit, poate, că ai nevoie de o schimbare, dar până la urmă programul se aglomerează prin magie și nu mai apuci să îți acorzi pauza pentru revitalizare și să ieși din tiparele care te-au ajutat în trecut, dar acum te încurcă.

Fie că ți se pare că problema e stresul cronic sau ai ajuns deja la burnout și la efecte medicale, sau poate anxietatea a cucerit tot mai mult teren în viața ta, te invit la un atelier prin care să dejucăm aceste obiceiuri în care ești captiv. Te invit la un reset.

Vom folosi metode pe care poate nu le-ai mai vizitat de multișor:

  • Awe – uimirea, fascinația pentru conexiunea momentană cu natura, arta, extraordinarul din obișnuit
  • Scrisul în joacă – lejeritatea, explorarea de sine prin exerciții de scris care te caută și te readuc în povestea ta
  • Mișcarea – ritmul, schimbarea vitezelor, încordarea și relaxarea, prezența în corp, spectacolul stărilor și mișcărilor tale

Într-un fel, toate se opun metodelor pe care poate că le folosești tu să obții stres, burnout, anxietate.

  • Ai devenit expert în multe lucruri, știi care sunt importante și care nu, îți place să ai cât mai mult control, contează rezultatul mai mult decât procesul, numeri pașii dar ratezi felul în care trec razele soarelui prin frunziș. Nu. Ai. Timp. Trăiești în viitor.
  • Scrii to do lists, mailuri, postări, prezentări – exprimi în ele o mică parte din tine. Transmiți mesaje, primești mesaje, notificările sunt leac pentru singurătate. Mai ești în poveste? Se mai articulează relațiile eroului cu familia, prințesa, balaurul sau personajele s-au pierdut prin pădure fără semnal?
  • Mintea aleargă pe lista de sarcini, corpul stă pe scaun. Semnalele receptate de la corp sunt durerile musculare, oboseala. Nu ești tu cel somnoros, cel înțepenit, cel înfometat, ești cel de care depinde proiectul, ești piesa centrală, nu vei dezamăgi.

Te-am făcut curios? Hai să vedem ce putere descoperim împreună!

Programul atelierului

6 întâlniri de 2 h, pe parcursul a două săptămâni, pe următorul model:

Joi seara – scrii și găsești rezolvări simbolice prin metafore și alte forme creative

Vineri seara – te scuturi de săptămâna lucrătoare prin mișcare conștientă, dans terapie

Sâmbătă dimineața – miza e să găsești motive de uimire în jur: ieșim afară

Perioada

Perioada va fi stabilită ulterior. Ca să te înscrii, completează acest formular cu mailul tău și motivul pentru care vrei să participi.

Cost: 800 lei

Coordonatoare:

Simina Diaconu, psihoterapeut cognitiv-comportamental. Poți citi pe homepage mai multe despre mine.

Alina Vișan, psiholog din 2017 şi psihoterapeut în curs de formare în psihodramă (ARPsiC), din 2013 în continuă formare ca dansterapeut, antrenor licențiat cu specializarea dans sportiv (CNFPA) din 2010 şi campioană națională la formații standard în 2005. De anul acesta urmez formarea psihosomatică în curs de acreditare europeană şi cu 40 de ani de cercetare Bodynamic. Profesional în ultimii 20 de ani am trecut prin diverse tehnici, metode şi antrenamente din pasiune sau de performanță din dans, dans terapeutic şi psihoterapie prin dans şi mişcare. Din 2009, ca antreprenor cu full time job în studioul de dans, îmi dezvolt continuu propria metodă de lucru. Din 2018 am pornit proiectul Dans cu Alina Vişan, ajuns în prezent la sezonul 6, iar Formă & Stare în Mişcare poate fi numit cursul semnătură, ca o concluzie, ca o esență a celor 20 de ani de experiență. Sunt un antrenor pentru nedansatori, pasionat de beginner’s brain, de unitatea mintecorp, de educația timpurie în mişcare şi în general de dezvoltarea şi evoluția omului în dinamici de relație sănătoase cu sine, cu ceilalți şi cu mediul. . Mai multe info pe www.danscualinavisan.ro